Dainese, ποιότητα και αξιοπιστία

Η εταιρία Dainese προμηθεύει με προϊόντα ασφάλειας οδηγούς μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων και άλλων σπορ υψηλής ταχύτητας. Από το 1972, η Dainese σχεδιάζει και κατασκευάζει προστατευτικά. Οι μοτοσυκλέτες είναι ο κόσμος των υψηλών ταχυτήτων και επιταχύνσεων. Για να προσφέρεις ασφάλεια, πρέπει να γνωρίζεις τους μοτοσυκλετιστές, και η Dainese σας γνωρίζει πολύ καλά. Για να σχεδιάσει κάποιος προστατευτικά, πρώτα πρέπει να γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους η φύση θωρακίζει τους ζωντανούς οργανισμούς. Από την πανοπλία των ζώων μέχρι τις πανοπλίες των ιπποτών της Αναγέννησης, λίγοι είναι εκείνοι που απολαμβάνουν την ασφάλεια. Τώρα πλέον όλοι μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς όταν οδηγούν τη μοτοσυκλέτα τους. Το πάθος της Dainese την κατατάσει ανάμεσα στους κατασκευαστές προστατευτικών που προτιμούν οι πρωταθλητές μοτοσυκλέτας. Για την Dainese όμως, αυτές οι συνεργασίες δεν αποτελούν μόνο διαφήμιση, αλλά την καλύτερη ευκαιρία για έρευνα και ανάπτυξη. Η τεχνογνωσία με την οποία περιβάλλει η Dainese τους οδηγούς μοτοσυκλέτας δε σταματάει εκεί. Νέα σπορ, όπως το mountain bike, το σκι και το jet-ski προστατεύονται από την καλύτερη εταιρία, την Dainese.

Τεχνολογία Dainese

Η παράδοση των προστατευτικών ειδών της Dainese ξεκινάει με τον Giacomo Agostini. Ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς μοτοσυκλέτας, απαιτητικός, συμμετείχε και βοήθησε στην ανάπτυξη ειδικής στολής για τους αγώνες μοτοσυκλέτας, στους οποίους συμμετείχε. 30 χρόνια μετά, ακόμη χρησιμοποιεί τη στολή της Dainese την οποία βοήθησε να κατασκευαστεί.

Μία ακόμη καινοτομία της Dainese είναι η προστασία στο γόνατο, κυρίως στις κλειστές στροφές σε αγώνες μοτοσυκλετών. Η ιδέα ήρθε από τον Kenny Roberts, ζητώντας να προστατευτεί το γόνατό του χωρίς να κουνιέται η στολή. Αυτό χρειαζόταν στις μεγάλου κυβισμού μηχανές (750 κυβικά και άνω), στις οποίες ο αναβάτης πρέπει να γύρει τη μηχανή πολύ κοντά στο έδαφος στις στροφές.

Η ιδέα της προστασίας της μέσης και πλάτης, ενώ σήμερα φαίνεται λογική, κατά την ανακάλυψή της δεν ήταν ευνόητη. Ενώ σε σπορ όπως το σκι, οι αθλητές χτυπούν την πλάτη τους σε μεγάλο ποσσοστό, στις μοτοσυκλέτες δεν ισχύει αυτό. Η Dainese όμως ήξερε ότι ένας άλλος κίνδυνος, πολύ πιο σοβαρός λόχευαι για τους αθλητές. Η σπονδυλική στήλη. Στα 250 χιλιόμετρα την ώρα, οι κραδασμοί από τυχόν πέσιμο μεταφέρονται στη σπονδυλική στήλη. Αυτή είναι και η λεπτή γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου. Το σχέδιο του προστατευτικού πλάτης ήρθε από τον αρμάδιλλο, ένα μικρό ζώο με μεγάλη προστασία στην πλάτη του.

Δυστυχώς, η ανάπτυξη των προστατευτικών δεν ακολούθησε γραμμική πορεία. Οι αθλητές, ενώ γνώριζαν πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια, την απέτρεπαν ασυνήδειτα καθώς προβληματίζονται για τη μείωση της ελευθερίας κινήσεων. Για αυτό το λόγο καθυστέρησαν αρκετά πιο ολοκληρωμένες λύσεις για την προστασία των αναβατών, οι οποίες περιλαμβάνουν προστασία για τα χέρια και περικνημίδες. Η Dainese προσφέρει την καλύτερη ολοκληρωμένη προστασία για κάθε αναβάτη.

Η προσθήκη κέβλαρ στα γάντια της Dainese είναι μία καινοτομία στην προστασία των χεριών του αναβάτη. Στα περισσότερα ατυχήματα, το χέρι του αναβάτη παγιδεύεται κάτω από το βάρος της μηχανής. Η Dainese προστατεύει πλήρως τα χέρια του αναβάτη, προσθέτοντας κέβλαρ σε αυτά, ώστε οι χειρότεροι τραυματισμοί να αποφεύγονται και ο αναβάτης να μπορεί να επιστρέψει στη μηχανή του στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Τέλος, δεν πρέπει να αγνοήσουμε το σύστημα ProCom από την Dainese, το οποίο απευθύνεται στους αθλητές. Μελετώντας το μικροκλίμα στον αναβάτη την ώρα που οδηγεί, μπορεί να σχεδιαστεί η κατάλληλη στολή που να συνδυάζει προστασία και άνεση στους αγώνες ταχύτητας.

Έξυπνη Προστασία

Η νέα καινοτομία της Dainese χρησιμοποιεί προστατευτική τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένα έξυπνο σύστημα, το οποίο ανιχνεύει καταστάσεις κινδύνου και ενεργοποιεί ειδικούς αερόσακους στο σώμα. Αυτό το σύστημα μπορεί να προσαρτηθεί σε εύρος προϊόντων της Dainese για να εξελίξει την προστασία που παρέχεται στο επόμενο επίπεδο. Το σύστημα αυτό παρέχει:

Γκάμα προϊόντων Dainese

Η Dainese προσφέρει προϊόντα προστασίας για τους αναβάτες μοτοσυκλετών και όχι μόνο στους ακόλουθους τομείς:

Κράνη Dainese
Τα κράνη της Dainese φημίζονται για την άνεση και προστασία που παρέχουν στο κεφάλι του αναβάτη.
Σκι Dainese
Ολοκληρωμένη προστασία για σκιέρ.
Προστασία Αναβάτη
Η Dainese προσφέρει την πιο εξελιγμένη προστασία για τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας. Είτε πρόκειται για street είτε για off-road, η προστασία που σας δίνει η Dainese είναι απαράμιλλη.
Αξεσουάρ
Απαραίτητα αξεσουάρ για τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας, όπως τσαντάκι Dainese για περισσότερη άνεση.
Μπουφάν
Εκτός από το όμορφο design, τα μπουφάν Dainese σας παρέχουν και πολυπόθητη ασφάλεια και προστασία στην οδήγηση. Τα μπουφάν περιλαμβάνουν αντιανεμικά στοιχεία που προστατεύουν από το κρύο.
Δερμάτινα μπουφάν
Για όσους έχουν υψηλές προσδοκίες σε deisn, τα δερμάτινα μπυφάν Dainese μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αναβάτη.
Δερμάτινα Παντελόνια Dainese
Συνδυάστε το δερμάτινο μπουφάν Dainese με ένα δερμάτινο παντελόνι και ολοκληρώστε την εμφάνισή σας.
Μπουφάν Gore-Tex
Τα μπουφάν αυτά επικαλύπτονται από μία μεμβράνη Gore-Tex - Dainese, η οποία καθιστά το μπουφάν αντιανεμικό και αδιάβροχο.
Παντελόνια Gore-Tex
Τα παντελόνια αυτά επικαλύπτονται από μία μεμβράνη Gore-Tex - Dainese, η οποία καθιστά το παντελόνι αντιανεμικό και αδιάβροχο.
Μπουφάν D-Dry
Το υλικό αυτό προσφέρει απόλυτη προστασία από τον άνεμο και τη βροχή κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Οι μικροκυψέλες, ενώ προσφέρουν προστασία, επιτρέπουν ταυτόχρονα στο δέρμα να αναπνέει καλύτερα σε όλες τις συνθήκες.
Παντελόνια D-Dry
Το υλικό αυτό προσφέρει απόλυτη προστασία από τον άνεμο και τη βροχή κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Οι μικροκυψέλες, ενώ προσφέρουν προστασία, επιτρέπουν ταυτόχρονα στο δέρμα να αναπνέει καλύτερα σε όλες τις συνθήκες.
Μπουφάν Textile
 
Παντελόνια Textile
 
Κράνη Full Face - Open Face Dainese
 
Μπότες Dainese
Οι μπότες Dainese παρέχουν ασφάλεια σε ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματος κατά την πρόσκρουση. Τα πόδια του αναβάτη προστατεύονται τόσο από τη σύγκρουση όσο και από το σύρσιμο στο δρόμο.
Παπούτσια Dainese
Ειδικά παπούτσια κατασκευασμένα για την οδήγηση μοτοσυκλέτας.
Μπλουζάκια, T-shirts Dainese
Καταπληκτικά σχέδια για όλα τα γούστα.
Γάντια Dainese
Πλούσια γκάμα από τα καλύτερα προστατευτικά γάντια της Dainese.
Φόρμες Dainese
Επαγγελματικές φόρμες οδήγησης της Dainese. Διευκολύνουν το σώμα και προφυλάσσουν κατά το πέσιμο.
Μπουφάν Snow Dainese
Ειδικά μπουφάν για την προστασία στο χιόνι.
Εσώρουχα
Εσωθερμικά εσώρουχα της Dainese για τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας και όχι μόνο.